Kárpátka cukor- és gltuénmentesen

Kárpátka cukor- és gltuénmentesen 

Hozzávalók 25×25 cm-es formához

1,5 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”

6 dkg vaj

1 csipet só

8 dkg barnarizs-liszt

2 dkg darált mandula

1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

4 M-es tojás

a krémhez:

5 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”

1 csomag gluténmentes vaníliaízű pudingpor (4 dkg)

2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

8 dkg vaj

a tetejére:

porrá őrölt édesítőszer

 

Vastag aljú lábasban a vajat, a lassú szénhidrátú tejet és a sót forrásig melegítjük. Lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a barnarizs-lisztet, a mandulát, az édesítőszert, és csomómentesre dolgozzuk. Visszatesszük a tűzre, és addig kavargatjuk, amíg a tészta sercegni nem kezd. További néhány percig gyors mozdulatokkal keverjük, ezalatt összeáll. Levesszük a tűzről, és pár percig hűlni hagyjuk. A kézi mixerrel egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, mindig addig keverve a tésztát, amíg a tojást teljesen fel nem vette. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe nagy (kenő)késsel 2 db 25×25 cm-es tésztalapot kenünk – az egyik lesz a sütemény alja, a másik a teteje. Jócskán megspricceljük vízzel, majd 200 fokon kb. 25 percig sütjük. Akkor jó, amikor szép világos, arany színe van – vigyázzunk, ne süssük túl, mert kiszárad! Hagyjuk kihűlni.

A pudingport elkeverjük a lassú szénhidrátú tejjel, sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. A vajat és az édesítőszert a kézi mixerrel kihabosítjuk, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a pudingot.

Az egyik tésztalapot a formába rakjuk, vagy tálcára tesszük, és a méretének megfelelően sütőkeretet állítunk köré. Ráhalmozzuk a krémet, majd rátesszük a másik lapot. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap felszeletelve, porrá őrölt édesítőszerrel megszórva tálaljuk. 

https://szepsegtar.blogspot.com

A Russell Hobbs Retro piros kézi mixerről további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.