Kávés Katica cukor- és gluténmentesen

Kávés Katica cukor- és gluténmentesen

Hozzávalok 8-10 szelethez

a kakaós piskótához:

3 L-es vagy 4 M-es tojás

6 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

3 dkg darált mandula

1 dkg barnarizs-liszt

1 dkg cukrozatlan kakaópor

3 evőkanál olaj

a sütőpapírhoz:

olaj

a mandulás piskótához:

3 tojásfehérje

6 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1 dkg barnarizs-liszt

3 dkg darált mandula

a krémhez:

3 tojássárgája

1–1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

3 evőkanál frissen főtt kávé

5 evőkanál cukormentes habtejszín

2 evőkanál mandulalikőr vagy rum

1 dkg barnarizs-liszt

továbbá:

1 csomag zselatin fix (2 dkg)

a kenéshez:

2–3 evőkanál cukormentes habtejszín

2 evőkanál rum

a tetejére:

5 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

1/2 dl cukormentes habtejszín

szeletelt mandula 

A kakaós piskótához a tojást és az édesítőszert a kézi mixer legnagyobb fokozatán kb. 8 percig verjük, majd hozzáadjuk az olajat, és további 2 percig habosítjuk. Beleszitáljuk a mandulát, a barnarizs-lisztet, a kakaót, és nagy mozdulatokkal a habba forgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze. Sütőpapír egyik oldalára filctollal 25×20 cm-es téglalapot rajzolunk, a sütőpapírt megfordítjuk, a megrajzolt területet vékonyan megkenjük olajjal. Ráöntjük a masszát, ügyelve, hogy a széleinél ne menjen túl a kijelölt részen. 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, félretesszük.

A mandulás piskótához a tojásfehérjét és az édesítőszert a kézi mixerrel kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a mandulát, a barnarizs-lisztet, és nagy mozdulatokkal a habba forgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze. Sütőpapír egyik oldalára filctollal 12,5×20 cm-es téglalapot rajzolunk, a sütőpapírt megfordítjuk, a megrajzolt területet vékonyan megkenjük olajjal. Ráöntjük a masszát, ügyelve, hogy a széleinél ne menjen túl a kijelölt részen. 170 fokos sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük, félretesszük.

A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a többi hozzávalóval, és kis lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük. Hozzáadjuk a zselatint, és a kézi mixerrel kb. 3 perc alatt felverjük. Érdemes megkóstolni, és ha nem elég édes, további édesítőszert adni hozzá.

Az összeállításnál a kakaós piskótát hosszában kettévágjuk, megkenjük a kávés krém felével. Rátesszük a mandulás piskótát, megkenjük a tejszínben elkevert rummal, majd ráhalmozzuk a maradék krémet. Ráhelyezzük a megmaradt kakaós lapot. A tetejét megkenjük a tejszínnel összeolvasztott csokoládéval, és mandulával díszítve, tetszőleges szeletekre vágva tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Russell Hobbs Retro piros kézi mixerről további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(5)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.