Kávés sajttorta

Kávés sajttorta

Kávés sajttorta

Hozzávalók 18 cm-es kapcsos tortaformához

az alaphoz:

15 dkg cukormentes zabkeksz

5 dkg olvasztott vaj

a sajtkrémhez:

2 teáskanál azonnal oldódó kávépor

1/2 dl meleg víz

25 dkg mascarpone

2 dl hideg tejszín

2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1 csomag zselatin fix (2 dkg)

a csokoládékrémhez:

10 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

1 dl tejszín

1 zselatinlap

a díszítéshez:

friss gyümölcs

puffasztott quinoa

 

A kekszet késes aprítóban megdaráljuk, majd összedolgozzuk a vajjal. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és belenyomkodjuk a kekszmorzsát. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.

A kávéport feloldjuk a vízben, hűlni hagyjuk. A mascarponét, az édesítőszert és a kávét a kézi mixerrel kikeverjük. A tejszínt és a zselatint a kézi mixerrel kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a kávés sajtkrémmel. A masszát a kekszrétegre simítjuk, és visszatesszük a hűtőbe néhány órára vagy 1 éjszakára.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt felmelegítjük, feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. Az apróra tördelt csokoládéra öntjük, egyneművé keverjük, és langyosra hűtjük. A megdermedt torta tetejére öntjük, és visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a tortát késsel körbevágjuk, levesszük róla a formát, majd tortatálra helyezzük. A tetejét friss gyümölccsel és puffasztott quinoával díszítjük.

http://www.desszertszoba.hu

A Russell Hobbs Horizon kézi mixerről további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.