Kávés-vaníliás panna cotta

Kókuszos marcipángolyó

Kávés-vaníliás panna cotta

Hozzávalók 6 adaghoz

4 dl Del Coco kókuszkrém

1 dl víz

1/2 vaníliarúd kikapart magjai

1 evőkanál babkávé

1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

3 zselatinlap (5 g)

 

A kókuszkrémet, a vizet, a vaníliarúd kikapart magjait és a vaníliahüvelyt, a kávét és az édesítőt kis lángon, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A forró tejszínt levesszük a tűzről, feloldjuk benne a lecsepegtetett zselatint. A tejszínt szűrőn keresztül 6 kisebb – kb. 1 dl űrtartalmú – formába adagoljuk. Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a formát pár pillanatra forró vízbe mártjuk, és a panna cottát desszertes tányérokra borítjuk.

Tipp: cukormentes (morzsolt) amarettivel is kínálhatjuk.

https://hankka.blogspot.com 

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.