Kéksajtos szűzérme

Kéksajtos szűzérme

Hozzávalók 2 személyre
50 dkg sertés szűzpecsenye
15 dkg kéksajt
2 dl tejszín
1/2 dl fehérbor
1 kisebb vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj

frissen őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld
párolt rizs

A szűzpecsenyét 2 cm-es szeletekre vágjuk, kézzel kicsit lenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben felforrósítjuk a vaj és az olívaolaj felét, a hús mindkét oldalát 2-3 perc alatt megpirítjuk, és a zsiradékból kiszedve félretesszük. A maradék olajat és vajat a serpenyőbe tesszük, felöntjük a borral, és néhány percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon. Hozzáöntjük a tejszínt, belemorzsoljuk a sajtot, és besűrítjük a mártást. Visszatesszük a hússzeleteket, és további 2-3 percet főzzük. Petrezselyemmel megszórva, párolt rizzsel tálaljuk.

http://szotyimuvek.blog.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.