Keleti sárgarépa-krémleves 

Keleti sárgarépa-krémleves 

Keleti sárgarépa-krémleves 

Hozzávalók

1 kg sárgarépa

1 nagyobb vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál Barco kókuszolaj

kb. 5 cm friss gyömbér

1 l víz

4 dl Cocomas kókuszkrém

2 evőkanál gluténmentes szójaszósz

gluténmentes csiliszósz

 

A sárgarépát, a kétféle hagymát és a gyömbért megpucoljuk. A répát karikákra, a hagymákat apró kockákra vágjuk, a gyömbért felszeleteljük. A felhevített kókuszolajon üvegesre sütjük a vörös- és fokhagymát, majd rádobjuk a sárgarépát és a gyömbért. Időnként megkeverve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk. Felöntjük a vízzel, és lefedve puhára főzzük. A tűzről lehúzva bormixerrel pürésítjük, majd a tűzre visszatéve felöntjük a kókuszkrémmel. Ízesítjük a szója- és csiliszósszal, sózzuk, és pár percnyi főzés után tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com 

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

Bookmark(2)

No account yet? Register

A cikk kategóriái:
gluténmentes · hankka · kókuszvilág · Leves · vegetáriánus

Nem kommentelhető bejegyzés.