Kínai pirított tészta

Kínai pirított tészta

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg pulykamellfilé
1 csomó újhagyma
2 nagyobb sárgarépa
2–4 evőkanál cukormentes szójaszósz
1 evőkanál őrölt gyömbér

őrölt fekete bors
2 gerezd fokhagyma
1–2 evőkanál kókuszzsír
továbbá:
15 dkg teljes kiőrlésű mie tészta
a tálaláshoz:
vágott snidling
szezámmag

A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A húst 2 mm-es csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a répát gyufaszálnyira metéljük. A kókuszzsíron megpároljuk az újhagymát, hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük. Rászórjuk a sárgarépát, pár percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal és a gyömbérrel. Belekeverjük a szójaszószt és az aprított fokhagymát, majd hozzáforgatjuk a tésztát. Néhány percig pároljuk, és snidlinggel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Nem kommentelhető bejegyzés.