Klasszikus áfonyás muffin

Klasszikus áfonyás muffin

Hozzávalók 15 db-hoz

2 dl tej

3 teáskanál citromlé

18 dkg teljes kiőrlésű liszt

7 dkg liszt + 1 evőkanál az áfonyához

1 csomag sütőpor (12 g)

1 nagy csipet só

2 nagyobb tojás

10 dkg olvasztott vaj + kevés a formákhoz

6 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

2 teáskanál vaníliaaroma

17,5 dkg áfonya

A sütőt légkeveréses módban előmelegítjük 190 fokra. A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírkapszlikkal, és vékonyan kikenjük vajjal.

A tejet elvegyítjük a citromlével, és legalább 5 percre félretesszük. A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. A tojáshoz adjuk a vajat, az édesítőszert és a vaníliát. Alaposan összekeverjük a tej és a citromlé elegyével. A sütőporos lisztet beleszórjuk, és épp csak annyira dolgozzuk össze, hogy ne legyenek a masszában nagyobb lisztrögök. Az áfonyát meghempergetjük az evőkanálnyi lisztben, és pár mozdulattal a tésztába forgatjuk. A tésztát az előkészített formákba adagoljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) A muffinokat még melegen kiszedjük a formákból, és süteményrácson hagyjuk kihűlni.

https://www.sugarfreedots.hu

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.