Körtés tejberizs

Körtés tejberizs

Körtés tejberizs

Hozzávalók 4 adaghoz
10 dkg basmati rizs
2 dl tej vagy kókusztej (a baba érzékenységétől, korától függően)
2 dlvíz
40 dkg érett, puha húsú körte (tisztítva mérve)
1/2 vaníliarúd
a tálaláshoz:
őrölt fahéj

A körtét kisebb kockákra vágjuk. A rizst a tejjel, a vízzel, a felhasított vaníliarúddal és a körte felével feltesszük főni. Kis lángon, időnként megkeverve puhára főzzük – nem kell az összes folyadékot magába szívnia, mivel a rizs még a pihentetés alatt is vesz fel folyadékot. Letakarva állni hagyjuk.

Közben a körte másik felét kevés vízzel megpároljuk, majd botmixerrel pürésítjük. A kész rizshez keverjük, ettől jó ragacsos marad az állaga. Fahéjjal meghintve tálaljuk.

Tipp: ha a teljes mennyiséget elfogyasztjuk frissen, akkor a körtét nem kell párolni, csak nyersen pürésíteni.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.