Kókuszkrémes tekercs

Kókuszkrémes tekercs

Hozzávalók

a tésztához:

7 tojás

3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

6 dkg barnarizs-liszt

2 dkg mandulaliszt

2 dkg cukrozatlan kakaópor

a krémhez:

4 dl Del Coco kókuszkrém

1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

2 csomag habfixáló (2×10 g)

kókuszreszelék

továbbá:

cukrozatlan kakaópor

 

A sütést megelőző este a kókuszkrémet hűtőbe tesszük.

A tojásfehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük. Továbbra is kézi mixert használva beledolgozzuk a tojássárgáját, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és a mandulaliszttel összeforgatott, átszitált barnarizs-lisztet. Sütőpapírral bélelt, 30×37 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve 1 tiszta ív sütőpapírra fordítjuk, az aljáról eltávolítjuk a sütőpapírt, a tiszta papír segítségével feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

A kókuszkrémet apró lyukú szűrőbe öntjük, hagyjuk lecsepegni. A fennmaradt krémet az édesítőszerrel és a habfixálóval kemény habbá verjük. Nagy részével betöltjük a piskótát, megszórjuk kókuszreszelékkel, és visszatekerjük. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Kakaóval meghintve, szeletekre vágva kínáljuk.

https://hankka.blogspot.com

 

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.