Kókuszos-csokoládés keksz cukor- és gluténmentesen

Kókuszos-csokoládés keksz cukor- és gluténmentesen

Kókuszos-csokoládés keksz cukor- és gluténmentesen recept

Hozzávalók
1 tojás
6 dkg puha vaj
1,2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
7 dkg barnarizs-liszt
5 dkg kókuszreszelék
1 késhegynyi sütőpor
a töltelékhez:
8 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
1 dkg vaj
1 tonkabab finomra reszelve

A vajat kihabosítjuk az édesítőszerrel és a tojással. Belekeverjük a barnarizs-liszttel elvegyített sütőport és a kókuszreszeléket. Összegyúrjuk, letakarva 30 percre hűtőbe tesszük.
A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd bevizezett aljú pohárral ellapítjuk. 180 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük, majd teljesen kihűtjük.
A csokoládét a vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük a tonkababot, és 1-1 kekszet összeragasztunk vele.

Tipp: az egész sütemény 76 g szénhidrátot tartalmaz.

szepsegtar.blogspot.com

Szepy további receptjeiért katt IDE.

Bookmark(4)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.