Kókuszos ladoo

Gesztenyés rolád

Kókuszos ladoo

Hozzávalók 2,5 dl-es csészével mérve
1,5 csésze kókuszreszelék
2 dl Cocomas kókusztejszín
1/2 dl víz
1 púpozott evőkanál 1:4 édesítőszer vagy 5 evőkanál édesítőszer
2 zöld kardamom porított magjai
továbbá:
céklapor vagy piros ételfesték
a forgatáshoz:
kókuszreszelék

A kókuszreszeléket száraz serpenyőben kb. 5 percig pirítjuk/illatosítjuk, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne piruljon meg. Hozzáadjuk a kókusztejszínt és a vizet, beleszórjuk az édesítőszert és a kardamomot. Addig kavargatjuk, amíg a massza össze nem áll. Ha szükséges, kevés vizet adhatunk még hozzá. Kettévesszük, és az egyik felébe céklaport keverünk. Mindkét masszából golyókat formázunk, kókuszreszelékben mindet meghempergetjük, és tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE

 

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.