Kókuszos minitorta

Kókuszos minitorta

Kókuszos minitorta

Hozzávalók 12 db-hoz
10 dkg kókuszreszelék
3 dl kókusztej
7,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 dkg Meru extraszűz kókuszliszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg puha vaj
2 tojás
1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
a krémhez:
1/2 dl Cocomas kókusztejszín
5 dkg 70%-os étcsokoládé
8 dkg mascarpone
a díszítéshez:
kókuszreszelék

A kókuszreszeléket a kókusztejbe vegyítjük, félretesszük. A vajat és az édesítőszert robotgéppel kihabosítjuk. Egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd beleforgatjuk a kókuszos pépet, valamint a sütőporral és szódabikarbónával elkevert kétféle lisztet. Szilikonos muffinformákba kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a kókusztejszínt felmelegítjük, beletördeljük az apróra tört étcsokoládét, olvadásig keverjük, majd összedolgozzuk a mascarponével. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és a minitorták tetejére kis halmokat nyomunk. Kókuszreszelékkel meghintve kínáljuk.

http://www.desszertszoba.hu

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(5)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.