Kókuszos tarkedli bodzás eperszósszal

Kókuszos tarkedli bodzás eperszósszal

Hozzávalók kb. 27 db-hoz

30 dkg liszt

1 nagy csipet só

3 dkg kókuszreszelék

2 evőkanál cukor

4,5 dl langyos tej

1 dkg friss élesztő

2 közepes tojás

1/2 dl olaj

1 citrom reszelt héja

1 késhegynyi Bourbon őrölt vanília

a sütéshez:

olaj

a szószhoz:

25 dkg eper

1 dl bodzaszirup

1/2 dl víz

1 evőkanál frissen facsart citromlé

1 csipet cukor (elhagyható)

1 evőkanál étkezési keményítő

 

Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, a cukorral megszórva felfuttatjuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, a kókusszal, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, az olajat, és simára keverjük. Letakarva 1 órát pihentetjük. A tarkedlisütő mélyedéseit vékonyan kikenjük olajjal, és 2-2 evőkanálnyi tésztát közepes lángon megsütünk benne.

A megtisztított epret kisebb darabokra vágjuk, a vízzel, a bodzasziruppal és a citromlével felforraljuk. Ha szükséges, cukorral édesítjük. Pépesre turmixoljuk, majd mérsékelt lángon a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. A tarkedlit a bodzás eperszósszal kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.