Kókusztejszínes zöldségragu gerslivel

Kókusztejszínes zöldségragu gerslivel

Hozzávalók
4 evőkanál folyékony Barco kókuszolaj
30 dkg gersli (árpagyöngy)

1 csomó újhagyma
kb. 3 cm gyömbér
2 teáskanál currypor
1 teáskanál római kömény
1 kisebb karfiol
25 dkg sárgarépa
1–2 salátacukkini
1 kápia paprika
1 csicseriborsó-konzerv (kb. 25 dkg)
4–5 koktélparadicsom
6 dl Cocomas kókusztejszín

A gerslit többször váltott vízben alaposan megmossuk, leszűrjük. 2 evőkanál felhevített kókuszolajon átforgatjuk, majd felöntjük kb. 1 l vízzel. Sózzuk, és kis lángon készre főzzük – ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felkarikázzuk, a gyömbért vékony szeletekre, a sárgarépát hasábokra, a cukkinit és a paprikát falatnyi kockákra, a paradicsomot cikkekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A csicseriborsót leszűrjük. A maradék olajat felhevítjük, rádobjuk a hagymát és a gyömbért. Megdinszteljük, megszórjuk a curryvel és a köménnyel, megpirítjuk. Hozzáadjuk a többi zöldséget, felöntjük a kókusztejszínnel, sózzuk, és kis lángon a zöldségek puhulásáig főzzük. A gerslivel tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.