Kókusztorta

Kókusztorta

Hozzávalók 20 cm-es tortaformához
5 tojás
1,2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
12 dkg kókuszreszelék
1/2 biocitrom reszelt héja
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1/2 csomag sütőpor (6 g)
a krémhez:
2 dl Cocomas kókusztejszín
2 dl víz
2 dkg barnarizs-liszt
1,2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
5 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál rum
2 dl jéghideg habtejszín
1 csomag zselatin fix (20 g)
továbbá:
kb. 2 evőkanál rum
a díszítéshez:
3–5 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
1 evőkanál olaj
kókuszreszelék

A tojásfehérjét és az édesítőszert gépi habverővel magas fokozaton habosra verjük. Egyenként belekeverjük a sárgájákat is, majd a kókuszreszeléket. Kézi habverővel beleforgatjuk a citromhéjjal és a kakaóval elkevert sütőport. A sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A kókusztejszínt elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk az édesítőszert, a barnarizs-lisztet, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük. A tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a zselatint, és keményre habosítjuk. Kézi habverővel beleforgatjuk a kihűlt krémet, a kókuszreszeléket és a rumot.
A piskótát lapjában kettévágjuk, mindkettőt megkenjük rummal.
A krémből 12 evőkanálnyit csillagcsöves habzsákba szedünk, a többivel betöltjük a tortát, kívülről is bevonjuk. A habzsákból rózsákat nyomunk a tetejére, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a tortára csurgatjuk. Végül kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.

Tipp: a tortában a barnarizs-liszt (14g) és a csokoládé szénhidráttartalmát kell számolni.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.