Kókusztorta

Kókusztorta

Hozzávalók kb. 16 cm átmérőjű tortához
a piskótához:
3×2 tojás
3×2 evőkanál cukor
3×2 enyhén púpozott evőkanál liszt
3×1/3 kávéskanál sütőpor
3×1 evőkanál finomra darált kókuszreszelék
3×1 csipet só
12 csepp gél állagú, piros ételszínezék
a krémhez:
4 dl tej
2 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
12 dkg porcukor
12 dkg vaj
3 evőkanál finomra darált kókuszreszelék
a formához:
kevés vaj
kevés liszt
a díszítéshez:
szárított hibiszkuszvirág

A krémhez a vajat a porcukorral kikeverjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Félretesszük. Az étkezési kemé-nyítővel elvegyített lisztet a tejben állandó keverés mellett felfőzzük. Fóliával letakarva – hogy ne bőrösödjön meg – kihűtjük. Amíg hűl, kisütjük a lapokat. 2 tojássárgáját kihabosítunk 1 evőkanál cukorral. 2 tojásfehérjét szintén 1 evőkanál cukorral kemény habbá verünk. A tojássárgájás masszához adunk 1 evőkanál kókuszreszeléket, és 1/3 kávéskanál sütőporral és 1 csipet sóval elvegyített 2 evőkanál lisztet. (A második és a harmadik réteg piskótánál itt keverjük bele a 4, illetve a 8 csepp ételfestéket.)
Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, majd a kivajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A formából kivéve, rácsra téve kihűtjük. Ugyanígy elkészítjük a másik 2 lapot is, azzal, hogy az egyik tésztába 4, a másikba 8 csepp ételfestéket teszünk.
A kihűlt krémet simára dolgozzuk a kókuszos vajjal, majd megtöltjük és bevonjuk vele a tortát. 1 éjszakát hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt hibiszkuszvirággal díszítjük.

https://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.