Köleskoch 

Köleskoch 

Hozzávalók kb. 18×28 cm-es tepsihez

25 dkg hántolt köles

4 dl Cocomas kókusztejszín

5 dl víz

4 tojás

5–7 dkg Meru kókuszvirágcukor

a tálaláshoz:

porcukor

lekvár

A kölest váltott vízben többször átmossuk, szűrőben hagyjuk lecsepegni. Lábasba szórjuk, felöntjük a kókusztejszínnel és a vízzel. Felforraljuk, majd kis lángon, időnként megkeverve puhára főzzük. Lefedve, a saját gőzében hagyjuk puhulni és kihűlni.

A tojássárgáját krémesre, habosra verjük a kókuszvirágcukorral, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével felváltva óvatosan a kölesbe forgatjuk. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE. 

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.