Konyakos gombaszószos gombafasírt

Konyakos gombaszószos gombafasírt

Hozzávalók
a fasírthoz:
50 dkg ChefGomba szeletelt csiperkegomba
1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
2 dkg vaj
2 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

frissen őrölt fekete bors
késhegynyi morzsolt kakukkfű
1 tojássárgája
kevés mustár
a forgatáshoz:
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a mártáshoz:
50 dkg ChefGomba szeletelt csiperkegomba
1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
1/2 dl konyak
2 dkg vaj
2 dl tejszín

A vajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a gombát, zsírjára pirítjuk. Fűszerezzük, és késes robotgépben pürésítjük. Belekeverjük a tojássárgáját, a zsemlemorzsát, a mustárt. Vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk belőle, mindet zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük, félretesszük.
A mártáshoz a vajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a gombát, zsírjára pirítjuk. Felöntjük a konyakkal, pár percig forraljuk, majd hozzákeverjük a tejszínt, és néhány percig rotyogtatjuk. A gombafasírttal tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A ChefGombáról további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.