Körözöttel töltött sajtroló

Körözöttel töltött sajtroló

Körözöttel töltött sajtroló

Hozzávalók

10 dkg trappista sajt szeletekre vágva

a töltelékhez:

10 dkg túró

2 evőkanál tejföl

1 evőkanál vaj

őrölt pirospaprika

1 evőkanál apróra vágott lila hagyma

továbbá:

2–5 dkg reszelt trappista sajt

retekcsíra

 

A sajtot sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 6 percig sütjük. A széleinél hústűvel alányúlva óvatosan felszedjük, és rolóformára vagy vastagabb fakanál nyelére tekerjük. Gyorsan dolgozzunk, mert ahogy hűl, visszaszilárdul, és törni fog! Félretesszük.

A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, habzsákba töltjük. A sajtrolókat betöltjük a körözöttel, a végeiket a reszelt sajtba és retekcsírába mártjuk. Behűtve tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide.

 

 

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.