Körözöttsajt recept

Körözöttsajt recept

Körözöttsajt recept

Hozzávalók
2 l tej (3,6% zsírtartalmú)
1/2 dl almaecet vagy citromlé
továbbá:

1 dl tejföl
őrölt pirospaprika
aprított snidling vagy újhagyma zöldje

A tejet 92 fokosra melegítjük – akkor jó, amikor éppen elkezd kifutni. Beleöntjük az almaecetet, alaposan elkeverjük, majd 1/2 órát pihentetjük.
Leszűrjük, kinyomkodjuk. Belekeverjük a tejfölt, a fűszereket, és a szűrőkendővel bélelt tartályba kanalazzuk. A rugós tetejét óvatosan rácsavarjuk, ez fogja összepréselni a sajtot és kisajtolni belőle a maradék savót. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, időnként kiöntjük a tartóból a savót.
Másnap a sajtot óvatosan kiemeljük a tartályból, áthelyezzük a kínálóra. Szeletelve tálaljuk, hűtőben tároljuk.

szepsegtar.blogspot.com

Szepy további receptjeiért katt IDE.

A lágysajt-készítő készletet a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(5)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.