Körtés-mandarinos saláta zsázsacsírával

Körtés-mandarinos saláta zsázsacsírával

Hozzávalók
10 dkg vegyes zöldsaláta
1 körte
1 mandarin
5 dkg zsázsacsíra
az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál mustár
2 evőkanál méz

A körtét megpucoljuk, cikkekre vágjuk, magházát eltávolítjuk. A mandarint megpucoljuk, cikkekre szedjük. A salátát tálba halmozzuk, a zsázsacsírát a közepére ültetjük, köré rendezzük a körte- és a mandarincikkeket.
Az öntet hozzávalóit kisebb üvegbe tesszük, az üveg tetejét jól lezárjuk, összerázzuk. Közvetlenül fogyasztás előtt öntjük a salátára. Önálló fogásként fogyaszthatjuk, vagy húsok mellé, köretként kínálhatjuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A Biohálóról további infóért katt ide.

Nem kommentelhető bejegyzés.