Kovászos kréker

Kovászos kréker

Kovászos kréker

Hozzávalók

8 dkg anyakovász

8 dkg BL 80 kenyérliszt

8 dkg víz

1/2 dl olaj

2 teáskanál sültburgonya-fűszerkeverék

1 teáskanál só

10–12 dkg liszt

 

Az anyakovászt elkeverjük a kenyérliszttel és a vízzel. 3-4 órát vagy addig hagyjuk állni, amíg buborékos nem lesz. Hozzákeverjük az olajat, a fűszerkeveréket és a sót, majd fokozatosan hozzádolgozzuk a lisztet. Könnyen gyúrható, sima, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Nagyon enyhén lisztezett felületen kb. 1 mm vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírra csúsztatjuk, és derelyemetszővel 2-2,5 cm oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk. A sütőpapírral együtt óvatosan tepsire tesszük, és 190 fokos, légkeveréses sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

http://szotyimuvek.blog.hu 

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.