Kukoricakásás töltött káposzta

Kukoricakásás töltött káposzta

Hozzávalók 6 személyre
1 közepes fejes káposzta
15 dkg kukoricakása
30 dkg darált sertéslapocka
1 nagyobb vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 dl olaj
1 púpozott teáskanál só
1 csapott kávéskanál őrölt fekete bors
1 púpozott teáskanál őrölt fűszerpaprika
2–3 dl paradicsomlé
a tálaláshoz:
tejföl

A kukoricakását pár órára meleg vízbe áztatjuk. A káposzta torzsáját eltávolítjuk, és annyi gyöngyöző vízben, amennyi bőven ellepi, addig főzzük, amíg a levelek egyesével le nem válnak a fejről. A leváló leveleket sorban kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, és a vastag ereket kivágjuk. A felkockázott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a leszűrt kukoricakását, a darált húst, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, és alaposan összedolgozzuk. A levelekbe evőkanálnyi kásás húst töltünk, nem túl szorosan mindet becsavarjuk. Több sorban fazékba sorakoztatjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, meghintjük 1 nagy csipet sóval. Lefedve, mérsékelt lángon felforraljuk, meglocsoljuk a paradicsomlével, és a kása puhulásáig főzzük. Melegen, tejföllel kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A cikk kategóriái:
aranytepsi · főétel · gluténmentes · sertéshús · tojásmentes

Nem kommentelhető bejegyzés.