Kürtőskalács

Kürtőskalács

Kürtőskalács

Hozzávalók 4 db-hoz

a tésztához:

30 dkg liszt + kevés a formázáshoz

2 dl langyos tej

1,5 dkg friss élesztő

5 evőkanál olaj

2 tojássárgája

2 evőkanál cukor

1/4 kávéskanál só

a forgatáshoz:

fahéjas cukor

Az élesztőt a tejben 1 evőkanál liszttel és 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tálba tesszük, és ruganyos tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kb. 30 percet kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tésztát lisztezett felületre borítjuk, 4 részre osztjuk, majd mindet kisujj vastagságú rúddá sodorjuk. Mindkét hengerre 1-1 tésztarudat tekerünk úgy, hogy a tésztavégeket bebújtatjuk. A deszkán kicsit megsodorjuk, hogy a kalács ne legyen hézagos, majd fahéjas cukorba forgatjuk. 5 perc pihentetés után újra megforgatjuk a fahéjas cukorban. A sütőt átkapcsoljuk grill fokozatra és a kalácsokat betesszük a forró sütőbe. 2 percenként forgatva kb. 20 perc alatt készre sütjük. A kész kürtőskalácsot lecsúsztatjuk a formáról és állítva langyosra hűtjük. A következő adag tésztával is így járunk el, de előtte hagyjuk néhány percet hűlni a formákat.

https://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

A kürtőskalács-készítő készletet a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

 

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.