Lamington cukor- és gluténmentesen

Lamington cukor- és gluténmentesen recept

Hozzávalók 25×25 cm-es sütőtálhoz
22 dkg zabpehelyliszt
4 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 evőkanál sütőpor
1/2 kávéskanál só
12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
1,5 dl tejszín
1 dl víz
1 evőkanál vaníliakivonat
3 tojás
a mázhoz:
20 dkg vaj
2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
6 evőkanál rum
1 dl tejszín
1 dl víz
a csokoládéshoz:
6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a rózsaszínhez:
piros ételfesték
a forgatáshoz:
15–20 dkg kókuszreszelék
a tepsihez:
kevés vaj

A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A tejszínt és a vizet kikeverjük a tojással. A vajat és az édesítőszert habosra verjük, hozzáadjuk a tejszínes tojást, a vaníliakivonatot, majd a zabpehelylisztet, a sót és a sütőport. A tésztát csomómentesre keverjük. A kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges légbuborékok távozzanak belőle, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) A sütőtálban hagyjuk teljesen kihűlni.
A máz hozzávalóit állandó keverés mellett összeforraljuk. A tűzről levéve kicsit lehűtjük, majd kettéosztjuk, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, a másikhoz az ételfestéket. A tésztát egyforma nagyságú kockákra vágjuk, és előbb a csokoládés vagy a rózsaszín mázba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Tipp: az egész sütemény 154 g szénhidrátot, 20 darabra vágva kockánként 8 g szénhidrátot tartalmaz.

szepsegtar.blogspot.com

Szepy további receptjeiért katt IDE.

Comments

  • Sajnos nem lehet a Pinterestbe menteni! Valami gond van az új Kifőztük.hu – n

    Varga Istvánné 2019.10.13. 23:22 Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük