Laskagomba-krémleves

Laskagomba-krémleves

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg Amigo laskagomba
15 dkg Amigo sárga laskagomba
1 l víz
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
2 kakukkfűág
só
frissen őrölt bors
1 dl főzőtejszín
a tálaláshoz:
10 dkg Amigo laskagomba
5 dkg vaj

A kétféle gombát feldaraboljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a negyedelt vöröshagymát, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, a kakukkfűággal együtt feltesszük főni. Miután felforrt, hozzáadjuk a leveskockát, és puhára főzzük.
Közben a feltéthez felszeleteljük a gombát, és a vajon megpirítjuk.
A kakukkfűágat eltávolítjuk, a levest botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és újra felforraljuk. A pirított gombával megszórva tálaljuk.

http://www.desszertszoba.hu

A Bio-Fungiról további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.