Laskagombakrém
Hozzávalók
30 dkg Amigo laskagomba
1/2 póréhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
3 dkg puha vaj
3 evőkanál tejföl
a sütéshez:
olívaolaj
vaj
a tálaláshoz:
teljes kiőrlésű kenyér vagy pirítós
A laskagombát kisebb darabokra vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, serpenyőben, kevés olívaolaj és vaj keverékén párolni kezdjük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és petrezselyemmel ízesítjük. 5-10 perc alatt puhára pároljuk, hűlni hagyjuk.
A vajjal pürésítjük, végül a tejföllel krémes állagúra keverjük. Pirítóssal kínáljuk.
A Bio-Fungiról további infóért katt IDE.