Lassan sült marhahús

Lassan sült marhahús

Hozzávalók
1/2 kg marha-fehérpecsenye
a fűszerkeverékhez:
2 evőkanál só
2 evőkanál őrölt fekete bors
2 evőkanál őrölt koriandermag
1,5 teáskanál őrölt mustármag
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál füstölt pirospaprika
2 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál vöröshagyma-granulátum

A fűszereket elkeverjük, tepsire szórjuk. Megforgatjuk benne a húst, minden oldalát bevonjuk a keverékkel, és alufóliába csomagoljuk. A lassúfőző aljába alátétet teszünk, hogy a hús ne érjen a főzés során kifolyó szaftba. Rátesszük a húst, és alacsony fokozaton 10 órát főzzük. Miután elkészült, kivesszük, és kb. 6 órán keresztül hűlni hagyjuk. A húslevet leszűrjük és félretesszük.
A húst kicsomagoljuk az alufóliából, és 180 fokos sütőben, hőlégkeveréssel 30 perc alatt megpirítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hajszálvékony szeletekre vágjuk. A szafttal meglocsolva tálaljuk, de akár szendvicsbe is tehetjük.

Tipp: még finomabb, ha a befűszerezett húst megkenjük kb. 2 evőkanál folyékony füsttel, és így főzzük meg.

http://szotyimuvek.blog.hu

A Russell Hobbs krétatáblafestékes lassú főzőről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.