Lazacburger

Lazacburger

Lazacburger

Hozzávalók 4 db-hoz

25 dkg gluténmentes kenyérlisztkeverék + kevés a formázáshoz

3 dl langyos víz

1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény

1 dkg friss élesztő

1 evőkanál olaj

1 kávéskanál só

1 csipet cukor

a tetejére:

1 tojás

szezámmag

továbbá:

40 dkg lazacfilé

frissen őrölt fekete bors

olaj

salátakeverék

paradicsom

kígyóuborka

majonéz

A vízben elkeverjük az útifűmaghéjat, pár percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és dagasztógéppel jól kidolgozzuk a tésztát. 4 részre osztjuk, a cipókat egyesével gömbölyítjük, és a hamburgerzsemlesütő-forma mélyedéseibe helyezzük. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, majd 30 percig kelesztjük. Újból lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Közben a lazacot apróra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, és 4 lapos pogácsát formázunk belőle. Kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Tálaláskor a hamburgerzsemléket félbevágva megtöltjük a lazacpogácsákkal, a zöldségekkel, és majonézzel ízesítjük.

https://dobosbea.blogspot.com

A hamburgerzsemlesütő-formát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Bookmark(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.