Lekváros kukoricalinzer

Lekváros kukoricalinzer

Hozzávalók
20 dkg kukoricaliszt
10 dkg hideg vaj
3 dkg porrá őrölt édesítő
1 késhegynyi szódabikarbóna
1/2 teáskanál Bourbon őrölt vanília
1,5 teáskanál útifűmaghéj
1 teáskanál vaníliakivonat
1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál hideg víz
a töltéshez:
cukormentes szilvalekvár

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, az édesítővel, az útifűmaghéjjal, az őrölt vaníliával, és késes robotgépben a felkockázott vajjal morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaníliakivonatot, a tejfölt, a vizet, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk.
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, a linzerkiszúrókkal kiszaggatjuk. (Ügyeljünk arra, hogy ugyanannyi teli és lyukas formát kapjunk.) Mindet sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 120 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd a hőt 150 fokra emelve 10 perc alatt világos színűre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk. A teljesen kihűlt linzerkarikákat lekvárral óvatosan összeragasztjuk.

Tipp: hűtőbe téve másnapra megpuhulnak. Jól záródó dobozban sokáig eltartható.

http://www.desszertszoba.hu

A linzerkiszúró készletet a Cookori.com forgalmazza, további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.