Lemon curd – angol citromkrém

Lemon curd – angol citromkrém

Lemon curd – angol citromkrém

Hozzávalók
2 nagyobb Meyer-citrom
1 bio citrom
3 tojás
kb. 10 dkg édesítőszer vagy 2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
10 dkg vaj

A bio citromot forró víz alatt, kefével alaposan megsikáljuk. Kisebb lábosba reszeljük a héját, és beleöntjük a kifacsart levét; ügyeljünk arra, hogy a magokból ne kerüljön közé. Ha hosszúak lennének a héjdarabok, pár pillanatra belenyomjuk a botmixert, de nem dolgozzuk egészen simára. A két Meyer citrom levét kifacsarjuk és azt is hozzáadjuk. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a vajat és az édesítőszert is. Kézi habverővel folyamatosan keverve, kis lángon melegítve sűrű krémmé főzzük. Forrón jól záródó kis üvegekbe töltjük. Hűtőben 1-2 hétig tárolható.

Tipp: melegítés közben megkóstoljuk, és ha szükséges, a citrom savanyúságától függően adhatunk még kevés édesítőszer hozzá. A krém hagyományos citromból is elkészíthető.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(6)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.