Lencsés sertéspaprikás

Lencsés sertéspaprikás

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg sertéscomb
1 nagy vöröshagyma
3–4 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál fűszerpaprika
2 teáskanál darált paprika
1 nagyobb paradicsom (fagyasztott is lehet)
25 dkg lencsekonzerv
a tálaláshoz:
párolt rizs

A húst egészen apróra kockázzuk. A felaprított vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, a combot fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a darált paprikát. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve puhára főzzük. Ha szükséges, a vizet pótoljuk. A végén beleforgatjuk az átmosott, lecsepegtetett lencsét, és az egészet összeforraljuk. Melegen, párolt rizzsel kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.