Lenmagpelyhes túrós lepény

Kókuszos marcipángolyó

Lenmagpelyhes túrós lepény

Hozzávalók kb. 21×31 cm-es tepsihez

6 tojás

1 nagy pohár Mizo laktózmentes tejföl (33 dkg)

1 csomag Mizo laktózmentes rögös túró (45 dkg)

3 dkg liszt

7 dkg teljes kiőrlésű liszt

6 dkg lenmagpehely

1 csomag sütőpor (12 g)

1 csapott evőkanál só

 

A tojást kézi mixerrel nagyon habosra, krémesre verjük. A gép legalacsonyabb fokozatán belekeverjük a tejfölt és a túrót, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lenmagpehellyel, a sütőporral és a sóval elvegyített kétféle lisztet. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Ha a teteje túlzottan pirulna, fóliával letakarjuk. Miután kihűlt, kockákra vágva tálaljuk. 

https://hankka.blogspot.com 

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.