Lúdlábmousse cukor- és gluténmentesen

Lúdlábmousse cukor- és gluténmentesen

Lúdlábmousse cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók 1,5 l-es formához
60 ml tejszín
1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
5 dkg vaj
3 dkg cukrozatlan kakaópor
30 ml rum
10 dkg kimagozott meggy
továbbá:
4 dl tejszín
5 zselatinlap
a díszítéshez:
5 dkg gluténmentes étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
1 dkg vaj
néhány szem kimagozott meggy

A tejszínt az édesítőszerrel felforraljuk. Belekeverjük a vajat, a rumot, majd lehúzzuk a tűzről, és belevegyítjük a kakaót. Kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és 4 evőkanál vízben kis lángon addig melegítjük, amíg fel nem oldódik. A kakaós krémhez keverjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tejszínhabot és a meggyet.
A formát szilikonlappal kibéleljük, a krémet beleöntjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. A formából tányérra borítjuk, eltávolítjuk a szilikonlapot. Meggyel és a vízgőz fölött vajjal megolvasztott csokoládéval díszítjük, felszeletelve tálaljuk.

Tipp: a desszertben csak a meggy szénhidráttartalmával kell számolni.

https://szepsegtar.blogspot.com

Bookmark(9)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.