Madártej cukor- és gluténmentesen

Madártej cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók
4 tojás
3 dl tejszín
3-5 dl víz
1,5 dkg + 1 csipet 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 vaníliarúd
1 evőkanál citromlé
a tálaláshoz:
őrölt fahéj

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a citromlével és 1 csipet édesítővel kemény habbá verjük. Lobogva forró vízbe galuskákat szaggatunk belőle, minden oldalukat 1,5-1,5 percig főzzük, majd kiszedjük és félretesszük.
Összekeverjük a tejszínt, 2 dl vizet és 1,5 dkg édesítőszert. A vaníliarúd kikapart magjait hozzáadjuk, és az egészet forróra melegítjük. A tojássárgáját kikeverjük a maradék vízzel, és lassan a forró tejszínhez vegyítjük. Folyamatosan kavargatva felforraljuk, pár percig főzzük, majd teljesen kihűtve, a habgaluskákkal, fahéjjal megszórva tálaljuk.

Tipp: a desszert a leírás szerint készítve nem tartalmaz számolandó szénhidrátot. A víz mennyiségét a desszert hígabb vagy sűrűbb állaga miatt saját ízlésünknek megfelelően adagoljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Nem kommentelhető bejegyzés.