Mafalde Calabrese pesztóval

Mafalde Calabrese pesztóval

Hozzávalók 2 személyre
a pesztóhoz:
15 dkg szárított paradicsom
1/2 csili
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál morzsolt oregánó
kb. 1 dl olívaolaj
a tésztához:
18 dkg durumliszt
2 tojás
1 teáskanál paradicsompaszta
a tálaláshoz:
reszelt parmezán sajt

A pesztó hozzávalóit késes aprítóban vagy mozsárban krémesre dolgozzuk. Felhasználásig félretesszük.
A durumlisztet deszkára halmozzuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat. Villával összedolgozzuk először a tojást, majd hozzákeverjük a paradicsompasztát, végül lassanként beleforgatjuk a lisztet is. Ha a tojás felvette az összes lisztet, gyúrni kezdjük, és addig folytatjuk, amíg sima felületű, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, gyúrás közben adunk még hozzá kevés lisztet, hogy a tészta ne legyen ragacsos. 4 részre osztjuk, felhasználásig folpakba tekerjük. Az elsőt közepesen vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Az összes tésztával így járunk el, majd sós, lobogó vízben pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük.
Közben a pesztót serpenyőbe kanalazzuk, kevés tésztafőző vízzel krémesítjük, majd beleforgatjuk a tésztát. Tányérokba szedjük, parmezánnal megszórva tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Nem kommentelhető bejegyzés.