Magvas-rozsos zsemle

Magvas-rozsos zsemle

Hozzávalók 14 db-hoz
5 dl víz
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál cukor
4 dkg friss élesztő
60 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg rozsliszt
1 csapott evőkanál só
4 evőkanál szezámmag
4 evőkanál lenmag
4 evőkanál napraforgómag

A vizet az olajjal és a cukorral meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Dagasztótálba öntjük, hozzáadjuk a kétféle lisztet és a sót, kidagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztjük. A magokat beledolgozva újra átdagasztjuk, letakarva további 1/2 órát hagyjuk kelni. Átgyúrjuk, 14 részre osztjuk. Mindegyiket zsemlévé gömbölyítjük, sütőpapírral bélelt tepsin pihentetjük – közben vizes ecsettel átkenjük. Amikor szépen megkeltek, a zsemlepecséttel mintázzuk, és ismét hagyjuk kicsit kelni. Előmelegített, 190 fokos sütőben készre sütjük.

http://hankka.blogspot.com

http://cookori.com/Birkmann-Zsemlepecset-8cm

Könyvjelzőkhöz(3)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.