Magvas tönkölyzsemle 

Magvas tönkölyzsemle 

Hozzávalók 6 db-hoz

15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

6 dkg búzasikér

1,5 dkg zabpehelyliszt

1 csapott kávéskanál só

6 g szárított élesztő

75 ml víz

1,5 dkg olívaolaj

1 teáskanál méz

4 dkg natúr joghurt

1 tojás

4 dkg magkeverék

 

A kétféle lisztet, a búzasikért, a sót és az élesztőt tálas mixer edényébe halmozzuk. Hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat, a mézet, a joghurtot, a tojást, a magkeveréket, és a dagasztókarral a tál falától elváló, fényes, egynemű tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

6 egyforma részre osztjuk, mindegyikből hosszúkás cipót formázunk, és a tepsibe helyezett sütőforma mélyedéseibe rakosgatjuk. Letakarva, langyos helyen pihentetjük kb. 1 órát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. 

https://hankka.blogspot.com

A minibagett-sütőformát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

 

 

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.