Mákos-citromos keksz

Mákos-citromos keksz

Hozzávalók
22 dkg barnarizs-liszt
3 dkg szemes mák
20 dkg Mizo laktózmentes vaj
25 dkg Mizo laktózmentes túró
1,6 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 tojás
1 teáskanál só
1 biocitrom reszelt héja és kifacsart leve (1–1,5 dl)
a krémhez:
2 biocitrom
2 tojás
2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
10 dkg Mizo laktózmentes vaj

A hozzávalókat összegyúrjuk, 1/2 órára hűtőbe tesszük. 4 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
A citromot forró víz alatt, kefével alaposan megsikáljuk. Kisebb lábosba reszeljük a héját, hozzáöntjük a levét (kb. 1-1,5 dl); ügyeljünk arra, hogy a magokból ne kerüljön bele. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a vajat és az édesítőszert is. Kézi habverővel folyamatosan keverve, kis lángon melegítve sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A krémmel betöltjük a kekszeket, és tálaljuk.

Tipp: a megadott hozzávalókból kb. 2 tepsi sütemény lesz, az egész adag 172 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.