Mákos-citromos sajttorta

Mákos-citromos sajttorta

Hozzávalók 20 cm-es kapcsos tortaformához
a kekszes alaphoz:
15 dkg cukormentes, teljes kiőrlésű keksz
7 dkg vaj
a sajtkrémhez:
50 dkg mascarpone
4 tojás
2 dl (zsíros) tejföl
3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 evőkanál vaníliakivonat
1 csipet só
1 biocitrom finomra reszelt héja
3 dkg darált mák
a tálaláshoz:
2 dkg darált mák

A kekszet késes robotgéppel ledaráljuk, hozzákeverjük a megolvasztott vajat, és a sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. A tortaformát kívülről alufóliával becsomagoljuk, és az alapot 170 fokon 10 perc alatt elősütjük.
Nagyobb tepsibe vizet öntünk, és amíg a sajtkrém elkészül, a sütőbe tesszük.
A krém hozzávalóit gépi habverővel a felsorolás sorrendjében összekeverjük, és a kekszes alapra öntjük. A tepsibe tesszük, ügyelve rá, hogy a víz nagyjából a forma feléig érjen. 170 fokon kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd 180 fokra állított sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, a tetejének aranybarnának kell lennie. Kivesszük a sütőből, és rácsra téve a formában hagyjuk teljesen kihűlni. 1 éjszakára vagy legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük. Mákkal megszórva, szeletekre vágva kínáljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.