Mákos fehércsokoládé-mousse

Mákos fehércsokoládé-mousse

Mákos fehércsokoládé-mousse

Hozzávalók
5 dl tejszín
10 dkg cukor- és gluténmentes fehér csokoládé
1 biocitrom reszelt héja
1 evőkanál vaníliakivonat
1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
2 dkg darált mák
4 zselatinlap
3 evőkanál víz
a díszítéshez:
szemes mák

1 dl tejszínt felmelegítünk. Beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a mákot, a vaníliát, a citromhéjat, és csomómentesre keverjük. A megmaradt tejszínt az édesítőszerrel kemény habbá verjük.
A zselatinlapokat pár percre hideg vízbe áztatjuk. Kinyomkodjuk, és a 3 evőkanál vízben addig melegítjük, amíg teljesen el nem olvad. A mákos tejszínhez vegyítjük, pár percig kevergetve hűtjük, majd nagyon óvatos mozdulatokkal a felvert tejszínhez forgatjuk. Az alagútformát kibéleljük a sima szilikonlappal, és beleöntjük a krémet. Párszor a konyhapulthoz ütögetjük, majd folpakkal befedjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. A formából tányérra borítjuk, eltávolítjuk a szilikonlapot, és szemes mákkal díszítve tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

Az alagútformát és a textúralapot a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(3)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.