Mákos háztető sütés nélkül 

Mákos háztető sütés nélkül 

Hozzávalók 2 db 20 cm-es rúdhoz

30 dkg háztartási keksz

5 dkg darált mák

8 dkg porcukor

1 evőkanál vaníliás cukor

1 kezeletlen citrom reszelt héja

20 dkg vaj

1 dl tej

A kekszből 10 dkg-ot apró darabokra törünk, a maradékot ledaráljuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a mákot, a citromhéjat, a vajat és a tejet, alaposan összedolgozzuk. A felét folpakba csomagoljuk – így könnyebb lesz formázni –, és először szaloncukrot formázva kinyomkodjuk belőle a levegőt, majd két tenyérrel kialakítjuk a háztető alakot. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. A rudakat becsomagoljuk, és hűtőben 1 éjszakát hagyjuk puhulni. Másnap éles késsel szeletelve tálaljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.