Mákos kalács

Mákos kalács

Hozzávalók

50 dkg liszt

10 dkg cukor

1 csomag szárított élesztő (7 g)

2 tojássárgája

2,5 dl langyos Mizo laktózmentes tej

1/2 biocitrom reszelt héja

1 csipet só

10 dkg Mizo laktózmentes vaj

a tálhoz:

olaj

a töltelékhez:

10 dkg darált mák

2–4 dkg cukor

1/2 biocitrom reszelt héja

5 dkg Mizo laktózmentes vaj

a kenéshez:

1 tojás

A hozzávalókat az olvasztott vaj kivételével kb. 5 perc alatt összegyúrjuk, majd hozzáadjuk és beledolgozzuk az olvasztott, de nem forró vajat. A tésztát olajjal vékonyan kikent tálba tesszük, és letakarva a duplájára kelesztjük.

2 egyforma részre osztjuk, kézzel vagy nyújtófával kinyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, megszórjuk a mákkal, a cukorral és a citromhéjjal. Feltekerjük, mint a bejglit, hosszában kettévágjuk, újra összetekerjük, és szilikon püspökkenyérformába tesszük. Lekenjük a felvert tojással, és 30 percig kelesztjük. Újra lekenjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.