Mákos-mandulás sütemény

Mákos-mandulás sütemény

Hozzávalók 25×25 cm-es formához
2 tojás
1,2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
10 dkg szoba-hőmérsékletű Mizo laktózmentes vaj
12 dkg barnarizs-liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
3 dkg szemes mák
3 dkg darált mandula
1 (bio)citrom reszelt héja
1/2 dl laktózmentes tejszín

1,5 dl víz

a tálaláshoz:
porrá őrölt 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

A száraz hozzávalókat (barnarizs-liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, mák, mandula) elvegyítjük. A tojást kikeverjük az édesítőszerrel, a vajjal, a tejszínnel, a vízzel, beledolgozzuk a citromhéjat és a száraz alapanyagokat. A sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokon 30 percig sütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük.
Felszeletelve, édesítőszerrel megszórva tálaljuk.

Tipp: a sütemény összesen 108,4 g, 12 szeletre vágva darabonként 9 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(7)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.