Mákos-meggyes csiga cukor- és gluténmentesen

Kókuszos tarkedli bodzás eperszósszal

Mákos-meggyes csiga cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók 12 db-hoz

a tésztához:

20 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék + kevés a nyújtáshoz

1 dkg só

3 dkg Burg almaecet

6 dkg folyékony Szafi Reform kókuszolaj

4 M-es tojás

8 dkg víz

20 dkg áttört túró

1/2 dkg FM négyszeres édesítőhatású cukorhelyettesítő

1/2 biocitrom reszelt héja

a töltelékhez:

12 dkg darált mák

2 tojásfehérje

1/2 biocitrom reszelt héja

3 dkg FM négyszeres édesítőhatású cukorhelyettesítő

12 szem (fagyasztott) meggy

 

A töltelékhez a tojásfehérjét magas fokozaton verni kezdjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az édesítőszert, és addig habosítjuk, amíg a hab fel nem veszi az édesítőszert. Fakanállal belekeverjük a mákot, a citromhéjat, és félretesszük.

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 10 percre félretesszük, majd sütőpapíron 24×50 cm-esre nyújtjuk. Megkenjük a mákos krémmel, a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, mint a bejglit. 12 egyenlő részre osztjuk, és vastagabb cérna segítségével felszeleteljük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a közepükbe 1-1 szem meggyet teszünk, és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp: Darabonként 11 g szénhidrátot tartalmaz. Miután kihűlt, papírzacskóba téve le is fagyaszthatjuk – fogyasztás előtt 1 órával szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

Bookmark(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.