Mákos rétes cukormentesen

Mákos rétes cukormentesen

Hozzávalók 2 kisebb rúdhoz

a tésztához:

15 dkg teljes kiőrlésű liszt

12 dkg tejföl

1 S-es tojás

a rántáshoz:

5 dkg liszt

5 dkg (kókusz)zsír

a szóráshoz:

liszt

a kenéshez:

2 evőkanál tejföl

2 evőkanál olaj

a töltelékhez:

20 dkg darált mák

4,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1 biocitrom reszelt héja

3 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”

 

A rántáshoz a zsírt felhevítjük, aranybarnára pirítjuk rajta a lisztet, félretesszük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 ív sütőpapír között, enyhén meglisztezve vékonyra nyújtjuk, megkenjük a rántással, szorosan feltekerjük. Kettévágjuk, és becsomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

A töltelék hozzávalóit összefőzzük – akkor jó, ha nem túl leveses. Félretesszük, kihűtjük, 2 egyforma részre osztjuk.

Az egyik tésztát 2 ív, enyhén lisztezett sütőpapír között késpenge vékonyságúra nyújtjuk, kenőkéssel elsimítjuk rajta az egyik adag tölteléket. Szorosan feltekerjük, a 2 végét aláhajtjuk vagy összecsípjük. A másik tésztával és a maradék töltelékkel ugyanígy járunk el. Mindkét rudat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a tejföllel elkevert olajjal, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.

https://szepsegtar.blogspot.com

 

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.