Mákosguba-kuglóf cukor- és gluténmentesen

Mákosguba-kuglóf cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók

15 dkg barnarizs-liszt

2 dl tejföl

20 dkg puha vaj

25 dkg rögös túró

2 tojás

1 citrom kifacsart leve és reszelt héja

1 csipet só

4 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1/2 csomag sütőpor (6 g)

3 dkg darált mák 

A vajat a tojással és az édesítőszerrel kihabosítjuk. Belekeverjük a citromlevet és -héjat, a sót, majd az áttört túrót. Belevegyítjük a barnarizs-lisztet, a sütőport, a mákot, a tejföllel lazítjuk.

Szilikon kuglófformába öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Jóval szaftosabb tészta, mint a hagyományos kuglófé, ezért kihűlés után sem szárad ki.

Tipp: az egész sütemény 120 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(8)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.