Mákosguba-torta

Mákosguba-torta

Hozzávalók 20 cm-es tortaformához
6 szikkadt kifli
7 dl tej
2 tojássárgája
5 dkg vaj
1 evőkanál vaníliás cukor
7-8 dkg cukor
20 dkg darált mák
1 nagyobb citrom reszelt héja
a forma kenéséhez:
vaj
a tetejére:
3 dl zsíros (állati) tejszín
1-2 evőkanál finomra reszelt fehér marcipán
1 evőkanál szemes mák

A kiflit 1 cm-es karikákra vágjuk. 6,5 dl tejet felmelegítünk a cukorral, a vajjal és a citromhéjjal. A maradék tejhez adjuk a tojássárgáját, majd folytonos keverés mellett, lassan a forró tejhez csurgatjuk. Jól eldolgozzuk, és hozzászórjuk a mákot. Pár percig főzzük, majd folyamatosan adagolva beletesszük a kiflit. Amikor beszívta a folyadékot, a vajjal kikent formába öntjük, a tetejét elegyengetjük, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük.

A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a marcipánt, és csillagcsöves habzsákba töltve díszítjük vele a tortát. Megszórjuk a szemes mákkal, és tálaljuk.

http://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.