Málnás csiga

Málnás csiga

Málnás csiga

Hozzávalók 15 db-hoz, 20x32x7 cm-es tepsihez

a tésztához:

45 dkg liszt

1,5 dl tej

5 dkg olvasztott vaj

6 dkg cukor

2,5 dkg friss élesztő

1 csipet só

a töltelékhez:

45 dkg málna (fagyasztott is lehet)

10 dkg kandírozott citromhéj

3 evőkanál porcukor

1 kávéskanál őrölt vanília

6 evőkanál víz

2 púpozott evőkanál étkezési keményítő

a tálaláshoz:

porcukor

A töltelékhez a málnát, a citromhéjat és a porcukrot lábasba tesszük, és kis lángon felfőzzük. Ízesítjük a vaní- liával és besűrítjük a vízben elkevert étkezési keményítő- vel. A tűzről levéve félretesszük, kihűtjük.

A tésztához a langyos tejben 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A hozzáva- lókat tálba tesszük, majd az élesztővel együtt összeállít- juk a tésztát. Alaposan átgyúrjuk, és letakarva, langyos helyen 30 percet pihentetjük. Lisztezett deszkán kb. 30×60 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a málnás töltelékkel, majd a hosszabb oldalánál fogva feltekerjük és 15 egyforma részre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve langyosra hűtjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral.

https://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

A zománcozott tepsit a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.